باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - امیلی پاپ، مدیر کل سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید تاثیر کاهش دما و بارندگی شدید بر زندگی مردم غزه که بر اثر جنگ آواره شدهاند، زیاد بوده و او «عمیقا نگران» این موضوع است.
این مقام سازمان ملل گفت: «افراد آسیبپذیر از جمله دست کم ۷ نوزاد بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست دادهاند. این مرگهای غمانگیز نشان دهنده نیاز فوری ایجاد سرپناه و رساندن کمکهای دیگر به مردم غزه است».
هیپوترمی زمانی رخ میدهد که بدن بیش از آن که گرما تولید کند، آن را از دست میدهد. این وضعیت زمانی شروع میشود که دمای بدن به زیر ۳۵ درجه سانتیگراد برسد. سرمای شدید هوا در غزه در حالی که بسیاری از مردم سرپناه مناسبی هم ندارند، سبب هیپوترمی چندین نوزاد شده است. پزشکان میگویند کمبود شیر مادر و شیر خشک نیز کاهش دمای بدن را تسریع میکند.
دکتر محمد ابوتیم، متخصص اطفال در بیمارستان ناصر در خان یونس میگوید با توجه به افزایش تعداد نوزادان نارس و نوزادان کم وزن، انتظار میرود که موارد بیشتری با هیپوترمی به اورژانس مراجعه کنند. او همچنین هشدار داد که همزمان با سرد شدن هوا، تعداد فزایندهای از کودکان به بیماریهای تنفسی مانند برونشیت حاد و ذاتالریه مبتلا شدهاند.
منبع: الجزیره